Історія версій
ЛІРА-САПР

Уніфікація

Змінено: 08.01.2024 11:24:46

Однією з головних переваг програми є можливість формування уніфікованих конструктивних елементів на основі теоретичного армування, отриманого в ході міцністного розрахунку. В даний час така функція доступна для різних типів елементів, таких як:

  • плита перекриття
  • Фундаментна плита
  • колона
  • балка
  • сходи.

У новій версії програми цей популярний функціонал був додатково розвинений, і тепер уніфікація також виконується для залізобетонних стін. Методика роботи з уніфікацією стін виконана за аналогією з уже знайомою користувачам технологією, яка використовується для уніфікації каркасу елементів. У процесі роботи користувач взаємодіє з робочим вікном, інтерфейс якого розбитий на три області: ліворуч представлений список всіх стін з описом їх характеристик, праворуч відображається ескіз стіни з ізополями армування, а зверху є фільтр для зручної навігації по списку стін у проекті.

Цей інструмент представляє собою ще один крок на допомогу інженерам, дозволяючи їм легко та зручно обробляти великі об`єми інформації по стінах. Він дозволяє виконувати уніфікацію стін, враховуючи не тільки геометричні параметри елементів та їх місцезнаходження у каркасі, а й  результати розрахунку армування для цих елементів.

Уніфікація стін