Історія версій
ЛІРА-САПР

Напівпрозорість елементів

Змінено: 08.01.2024 11:25:07
  • Для більш продуктивної роботи з моделлю був розроблений режим візуалізації, при використанні якого вибраним об'єктам можна призначити напівпрозорість. 

    Дані параметри можна задати як через спеціальну команду "Застосувати напівпрозорість" для виділених об'єктів, так і індивідуально через діалог Властивості.

    Ступінь напівпрозорості визначається у діалоговому вікні Налаштування візуалізації.

Управління напівпрозорістю елементів

Управління напівпрозорістю елементів
  • У новій версії програми для режиму "Напівпрозорість елементів" зроблено зміни у способі виділення конструктивних об'єктів. Тепер виділення здійснюється за допомогою кліка по ребру об'єкта. Наприклад, це дозволяє виділяти колони, що знаходяться позаду стіни. Ця функція істотно спрощує процес вибору необхідних об'єктів у моделі, скорочуючи необхідність у багатьох операцій з візуальної ізоляції об'єктів і відновлення їх первинного виду. Використовуючи цю функцію, можна виділяти елементи моделі, які вас цікавлять, за допомогою меншої кількості кліків миші.

  • У Сапфірі можна використати фільтр візуалізації, що дозволяє виділити поточний активний поверх для кращої наочності. При увімкненні фільтра об'єкти, що відносяться до поточного поверху, автоматично стають видимими, а об'єкти на інших поверхах ховаються.

    Цей режим також забезпечує гнучке налаштування функції "Показувати разом з активним поверхом", яка активується при утриманні клавіші Shift, натиснувши на команду "Показати тільки активний поверх". У цьому режимі можна налаштувати, які елементи сусідніх поверхів слід показувати разом з поточним активним поверхом, такі як несучі стіни, перегородки та колони, що відносяться до сусідніх поверхів, які розташовані вище або нижче поточного.

  • У новій версії програми було додано можливість відображення "підложок" на характерних поверхах, що значно полегшує процес як побудови так і аналізу моделі будівлі.

    Крім того, в цьому режимі було впроваджено можливість приховати відображення моделі ґрунту при візуалізації лише поточного поверху.

  • Доопрацьовано функцію візуальної ізоляції активного поверху. Фільтрація видимості тепер поширюється також на: масиви паль, вітрові навантаження та навантаження від тиску ґрунту на стіни підвалу.