Історія версій
ЛІРА-САПР

Варіанти конструювання

Змінено: 05.01.2024 16:36:29

У САПФІР реалізований ефективний механізм управління варіантами конструювання. Нові функціональні можливості САПФІР дозволяють створювати та змінювати варіанти проектування, налаштовувати їх параметри та вибирати опції. Альтернативні варіанти дозволяють швидко отримувати результати підбору арматури та перерізів згідно з різними нормативними документами. Для кожного вибраного нормативного документа конструктивні елементи автоматично одержують властивості матеріалів, що відповідають цим документам.

Кожному варіанту конструювання може бути зіставлений будь-який тип розрахунку (по РСЗ, по РСН або зусиллях) і задані нормативні документи для кожного виду розрахунку (ЗБК, СТК, АКК). Відповідно будуть використовуватись характеристики матеріалів для конструювання, задані для кожного з вибраних нормативних документів.

Крім того, надається можливість створення кількох варіантів проектування згідно з одним нормативним документом, з різними видами розрахунків перерізів: відповідно до РСЗ, РСН та зусиль. Ці опції доступні для вибору в діалоговому вікні та відображаються у таблиці варіантів.

Новий підхід роботи з варіантами конструювання повністю кореспондується з логікою роботи ВІЗОР-САПР та забезпечує більш повне визначення початкових даних, необхідних для виконання розрахунку міцності.

Діалогове вікно

Діалогове вікно "Варіанти конструювання"